keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Mansikka-aika

Päälle tuorejuusto-kermavaahto
ja tuoreita mansikoita.
Joku minun sisimmässäni kapinoi kauheasti ajatusta vastaan, mutta kokeilin nyt kumminkin, laittaa tuoreita mansikoita muffinsseihin. Siis ei siinä varmaan mitään väärää ole, mutta nuo tuoreet ihanat mansikat on vaan niin nam, että ajatus niitten uuniin laittamisesta on jotenkin kamalan... kamala!? Ne on nyt sielä uunissa kumminkin, että kohta saadaan tietää oliko idea hyvä vai hyvin hyvä? Lähdin kokeilemaan reseptiä jonka löysin täältä. On kyllä niin perus resepti, että kuvittelisin onnistuvan ihan mutkitta... (Kannattikohan noin mennä sanomaan?) Mutta siis kirjoitellaan tänne vielä se resepti sitten.

Mansikkamuffinssit:

50 g voita, 3 kananmunaa, 2 dl hienoa sokeria, 1 dl maitoa, 4 dl vennäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, tuoreita mansikoita (laiton jonkun 12-15 kpl paloiteltuna)


Sulata voi. Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää maito sekä voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan. Lisää tässä vaiheessa mansikat (tai millä nyt haluatkin muffinssit maustaa). Jaa taikina nokareina vuokiin ja paista n. 220 asteessa 15-20 minuuttia. Tein 12 kappaletta, mutta taikinasta olisi saanut jokusen enemmänkin... Varsinkin kun kohoavat hyvin.

Täytin vuoat melko täyteen.
Kohosivat aivan mahtavasti.










Tulivuorimuffinssi. :)
Wau! Näistähän tuli varsinaisia tulivuoria. Joku aiheeseen sopiva kuorrute ja näistä saisi vaikka lastenjuhliin (ja miksei ihan aikuistenkin) upeita tulivuorimuffinsseja. Itse ajattelin kuitenkin tällä kertaa kuorruttaa nämä kermavaahto-tuorejuusto kuorrutteella. Eli siis ihan vain sekoitin pikkuisen tuorejuustoa (appelsiini) kermavaahdon sekaan ja vaniljasokeria mausteeksi. Ja muutama tuore mansikka vielä kyytipojaksi.




 Taikinaan olisi voinut lisätä vielä teelusikallisen tai kaksi vaniljasokeria. Makeutta kyllä riittää, mutta vanilja olisi sopinut mansikan kanssa hyvin. Ja siitä että oliko tuoreitten mansikoitten uuniin laittaminen hyvä, vai oikeen hyvä idea, niin hyvää tuli! Nam nam! :)



Puolet yhdellä haukulla? Hyvää on!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti