lauantai 4. elokuuta 2012

Marjoja marjoja

Niin hyvää. Nam nam! :)
Se on tämä sadonkorjuun aika, vaikka itse en kyllä ole mitään kasvattanutkaan... (nuo yrttiruukutkin tuola parvekkeella näyttää kuolleen kuivuuteen), mutta onneksi muut kasvattaa ja marjoja voi sitten ostaa torilta ja käydä noukkimassa suopeiden sukulaisten ja ystävien puutarhoista... Niin ja tietty metsästä, jos sielä ei joku tehonoukkia ole mennyt jo edellä ja vienyt saaliin mennessään. Tosin tiedä nyt sitten ehtiikö tässä tänä vuonnakaan itse sinne metsään saakka, vaikka mustikoista haaveilenkin. Mutta siis kävin vähän sukuloimassa ja tämän viikon muffinssit leivottiin sitten sielä. Koska syöjiäkin oli enemmän, niin leivottiin kaksi satsia, kahdella eri reseptillä ja mausteeksi laitettiin toisiin mustikoita (pakastimesta) ja toisiin mustia viinimarjoja (pakastimesta myös). Ja oli ihan hauskaa leipoa yhdessä siskon kanssa - välillä toinen sekoitti ja toinen lisäsi jauhoja ja seuraavan taikinan kanssa toisin päin. :D Hauskaa oli ja hyvää tuli!

Jotenkin hassu kirjottaa blogia nyt pari päivää leivonta projektin jälkeen, kun yleensä kirjoittelen siinä samalla leipoessani, mutta enkö minä nyt vielä muista mitä tehtiin ja kuinka, eli tässä tämän viikon reseptit.

Mustikkamuffinit:

Mustikkamuffinit oli aluksi ihan
 violettejä, mutta saivat
kuitenkin kauniin ruskehtavan pinnan.
Ilta-Sanomat 17.7.2012 - en löydä linkkiä reseptiin, mutta paperi versiossa se oli.
100 g pehmeää huoneenlämpöistä voita, 1 dl sokeria, 2 kananmunaa, 200 g vaniljarahkaa, 50 g valkosuklaata, 2 1/2 dl vehnäjauhoja, 1 dl mantelijauhetta, 2 tl leivinjauhetta, 1 dl mustikoita (Tai maun mukaan. Kyllä meillä tais olla vähän enemmän.), 1 tl perunajauhoja (jätettiin kyllä perunajauhot käyttämättä)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sulata valkosuklaa. Lisää jauhot, rahka ja suklaa taikinaan. Pyöritä mustikat perunajauhoissa ja lisää taikinaan. Lusikoi taikina muffinivuokiin, noin12 kpl. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Hempeät muffinit:

Vähän jännittää ohkaset muffinivuuat,
kun ei ole muffinipelliä, mutta eipä
 se makuun vaikuta, vaikka
 ne vähän lösähtäisivät.
Alkuperäinen resepti on "Dr.Oetker Juhlitaan kevättä"-resepti lehdykästä.
2 kananmunaa, 2 dl sokeria, 2 dl maitoa (oho laitoin muuten vaan yhden), 1 dl öljyä (ei oliivi), 4 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, hiukan suolaa

Ja sitten lisäsin parin desin verran mustia viinimarjoja, mitä siis alkuperäisessä reseptissä ei ollut.



Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon maito ja öljy.  Sekoita keskenään jauhot, vanilijasokeri, leivinjauhe ja suola ja vatkaa seos taikinan sekaan. Lisää viinimarjat. Jaa taikina muffinivuokiin n. 16 kpl ja saa täyttää 2/3 vuoasta. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Eikä tullu viinimarjamuffinitkaan
 vuuista ulos, vaikka olikin hepposemmat vuuat.


Mustikkamuffini.


Viinimarja versio. Niin hyvää!


Kuorrutteeksi appelsiinituorejuustolla maustettua
kermavaahtoa ja nomparelleja. 




2 kommenttia:

  1. voi että,ihastuttava blogi sinulla ja niin mainio idea :).laitan blogisi seurantalistalleni jos sopii :) tervetuloa myös vastavierailulle blogiini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh... Uusi lukija! Totta kai saa listalle lisätä ja kiitos kommentista. Aina mukavaa, kun jätetään jälkiä vierailuista. :)

      Poista