torstai 11. lokakuuta 2012

Kuppikakkuja Ameriikan reseptillä

Valkosuklaa kahvi kuppikakut














Ameriikan tuliaisia
ihanalta ystävältä <3
Wuhuu... Pikkuusen hienoja ameriikantuliaisia! Kävi nimittäin yks ihana ystävä tuola rapakon takana lomailemassa ja mä sitte vähä niinkun vihjasin, että yksi aito oikea amerikkalainen kuppikakku resepti olis oikeen kiva tuliainen... :D Mutta arvatkaapas mitä hän toi mulle? Kokonaisen kirjan kuppikakkureseptejä! Kirjassa on 191 sivua (sisällysluettelo mukaan luettuna)... äkksieltään laskin, että 83 kuppikakku reseptiä :D Että jos ei muita ideoita satu osumaan kohalle, niin näitä leipoessa menee siis tovi. :)


Ei kai siinä sitten muuta, kun aloitetaan alusta, eli kirjan ensimäinen resepti

Täytin vuuat melko täyteen.

WHITE CHOC MOCHA CUPCAKES

Alkuperäinen resepti:
2 munaa, 125 g pehmeää voita, 1 kuppi hienoa sokeria, ½ kuppia maitoa, 2 kuppia itsestään kohoavia jauhoja, 100 g valkosuklaata, 2 tl pikakahvi jauhetta

Oma versioni:
2 munaa, 125 g pehmeää leivonta margariinia, 2½ dl sokeria, 2 dl maitoa, 5 dl jauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl soodaa, ripaus suolaa, 100 g valkosuklaata, 4-5 tl vahvaa mustaa kahvia
Ou nou...
Ne vähä kohos ja levis.

Vatkaa munat kevyesti. Lisää margariini ja sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Lisää jauhot muna-rasva-sokeri seokseen. Lisää maito, kahvi ja suklaa. Vatkaa tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin (sanoisin että vähän yli puolenvälin). Alkuperäisen reseptin mukaan kuppikakkuja tulee 12. Omani kohosivat sen verran, että vähän vähempi taikina per vuoka olisi riittänyt, eli kuppikakkuja olis tullu varmaan 16... tein nimittäin 14. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorruta täysin jäähtyneet kuppikakut.

Mitä ihmeen sieniä näistä tuli?
Alkuperinen kuorrute:
1½ dl tomusokeria, 125 g pehmeää voita, 1 tl pikakahvi jauhetta
ja valkosuklaa kiehkuroita koristeeksi.

Oma versioni: 
(sama vanha tuttu pohja maustettuna kahvilla)
75 g leivonta margariinia, 200 g  tuorejuustoa, 1½ dl tomusokeria, 2-3 tl vahvaa mustaa kahvia, 1 tl vaniljasokeria.

Ei ny tullu kyllä ihan yhtä nättejä, ku mallista!?
Vatkasin margariinin ja tuorejuuston sekasin, lisäsin tomusokerin parissa erässä varovasti joukkoon vatkaten, ettei pöläjä ja sitten lisäsin vielä loput aineet. Tasaiseksi vatkattu kuorrute, kannattaa laittaa joksikin aikaa jääkaappiin. Kuorrute jähmettyy ja makuuntuu kylmässä.






Ei se ulkonäkö oo se tärkein juttu! Nämä nimittäin oli aikasta hyviä! Nam nam! :D

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hyviä on... melko makeita, mutta ei liian... Ja ku teen seuraavan ameriikan reseptin, ni tierän olla täyttämättä vuokia liian täyteen :D

      Poista