sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Maissileipämuffinssit

Maissileipämuffinssit.
Joskus vuosia sitten osui silmiini maissivuokaleivät jotka oli tehty muffinivuokiin... Enää en muista, mistä reseptin bongasin (oliskohan kannattanut kaivella omia vanhoja talteen laitettuja reseptejä...), mutta netistähän näitä löytyy! Eli tämän päivän resetin löytin blogista: Herkkuja ja neulehuveja.

Olen pohtinut tätä maissileipä asiaa jo useamman kuukauden - itse asiassa aika tavalla siitä lähtien, kun tätä blogia aloin kirjoittaa. Maissijauhot tuottivat jonkun verran pohdintaa. Netin ihmeellisestä maailmasta tätäkin lähdin tutkimaan ja loppu viimmein löysin oikein oikeita maissijauhojakin... Eli kyseessä ei ole maissintärkkelys jota suurustamiseen käytetään, vaan ihan maissijauho. Itse löysin kyseisen tuotteen suuremmasta marketista, eli kyllä maissijauhoa ihan myydään Suomessakin... saattaa vain vaatia pikkuisen enemmän metsästystä.
Muffini vuuat olis saanu
täydemmäksikin täyttää,
jos olis ollu taikinaa enempi! :

Itse resepti oli äärimäisen yksinkertainen. Tein taikinan kuitenkin vain puolikkaana, koska maissileipä on kuulemma parhaimmillaan tuoreena... Lisäksi pelkäsin syöväni kaikki kerralla, jos ne tosiaan on niin hyviä, kuin kuvittelin. :D

Maissileipämuffinssit

1¼ dl vehnäjauhoja, ¾ dl maissijauhoja, ripaus suolaa, ¼ dl sokeria, 1 tl leivinjauhetta, 1 muna, 1 dl maitoa, ¼ dl ruokaöljyä.

Halkasin muffinssin ja levitin
puoliskojen päälle tuorejuustoa.
Lemon curd sopii näitten kanssa
muuten ihan loistavasti!
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, maito ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Käytin puuhaarukkaa, mutta vispilä voisi olla tässä kätevä. Taikina on melko juoksevaa. Laitoin 4  melko suurta muffinivuokaa muffinipellille ja jaoin taikinan niihin tasan. Paitoin uunissa 200° noin 15-20 minuuttia. Muffinssit paituivat melko nopeasti, hammastikulla testasin kypsyyttä, kun muffinssit olivat kohonneet ja saaneet väriä. 

Nämä on oikeesti hyviä! Ja niin helppoja tehdä... Seuraavan kerran kun saan aamupala vieraita, nämä ovat ehdottomasti mukana menussa! Maissileipämuffinssien kanssa sopii niin juustot kuin marmeladitkin. Itse testasin mm. tuorejuustoa, lemon curdia, ihan vain margariinia, toki myös semmosenaan ilman mitään mausteita ja  vuohenmaitojuustolla (mikä oli muuten myös uusi makukokemus minulle - suolaista!). Että neljästä muffinssista kolme tuhottu! Yhden aijon säästää huomiselle, että saan tietää miltä se maistuu seuraavana päivänä? Ihan vain että tietää, voiko jatkossa leipoa enemmän kerralla. 


Lounaaksi siis salaattia ja maissileipämuffinsseja. Nam nam!





2 kommenttia:

  1. Maissijauhoa on tosiaan ollut kaupoissa aika kauan. Silloin kun tuo E oli pieni, niin tein siitä usein puuroa. Ällöä, mutta neidille kelpas :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mutta ei niitä ihan joka kaupasta löydy... Esim. siitä teidän "lähimarketista" en löytäny ja kuten tiiät tää mun liikkuminen on välillä vähän rajallista, ni meni aikaa ennen ku eksyin toiseen suurempaan markettiin... Mutta on nuo jauhot ny ollu tuola kaapissa jo tovin, en o vaan saanu aikaseksi :)

      Mutta nää oli hyviä! Näitä teen toistekki! (Sinällään hyvä, ku noita jauhoja ny kerran on!) :D

      Poista