lauantai 24. marraskuuta 2012

Marmeladi muffinssit

Kaapin kätköistä tuli vastaan omena-kanelimarmeladi purkki, jossa oli päiväys tulossa jo vastaan... Eipä se nyt varmaan sillä sekunilla homehdu, mutta hyvähän tuo on käyttää pois. Olen joskus ennen tämän blogin pitoa tehnyt luumumarmeladista muffinsseja, mutta en toki nyt tähän hätään löytänyt sitä reseptiä, joten ei muuta kun sukellus netin ihmeelliseen maailmaan ja tutkimaan miten muut on marmelaadilla leiponut. Resepti jota käytin ohjeviittana löytyi täältä. Tietysti reseptiä piti mennä soveltamaan - yhtään en tiedä miksi, mutta niin on vain aina vissiin pakko tehdä? Eli siis tässä oma versioni.

Marmeladi muffinssit:

100 g huoneenlämpöistä margariinia, 1½ dl sokeria, 2 munaa, 1½ dl maitoa, 5 dl jauhoja, 3 tl leivinjauhetta, marmeladia (maku valinta vapaa) ( 1tl "kurpitsa piirakka mausteseosta")

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan. Vatkaa maito mukaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää kosteisiin aineisiin. Sekoita tasaiseksi.

Tein pari eri versiota marmelaadin kanssa. Ensiksi tein 6 muffinssia siten, että laitoin nokareen taikinaa muffinivuokaan, päälle laitoin nokareen marmeladia ja sitten vielä peitin sen taikinalla. Loput marmeladit kippasin taikinan sekaan + lisäsin vielä teelusikallisen "kurpitsa piirakka mausteseosta" (ohje: 3 rkl kanelia, 2 tl inkivääriä, 2 tl muskottipähkinää, 1½ tl maustepippuria, 1½ tl neilikkaa). Jaoin loput taikinat muffini vuokiin ja sitten kaikki uuniin. 175° ja noin 20-25 minuuttia.

Pienensin alkuperäisen reseptin sokerin määrää, koska ajattelin marmeladin olevan niin makeaa, mutta sokeria olisi voinut laittaa enemmän (2-2½ dl ehkä?). Muffinssit on kyllä hyviä tälläkin sokerimäärällä... varsinkin kun laittaa vielä nokareen tuorejuustokuorrutetta päälle. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti