perjantai 16. marraskuuta 2012

Resepti hukassa

Leivoin viime viikolla persimmon kuppikakkuja. Alkuperäinen resepti jota lähdin muokkailemaan löytyy täältä. Se kuinka itse kuppikakut leivoin on nyt vähän hukassa. Koko työhuone on muutenkin ihan kaaoksen vallassa, että kyllä sen reseptin täälä jossain pitäisi olla. Hei nyt löyty! Jei!

Persimmon


Persimmon kuppikakut

3½ dl jauhoja, 1 tl kanelia, ½ tl muskottipähkinää, ripaus mautepippuria, ripaus neilikkaa, ½ tl inkivääriä, 2 tl soodaa, 1½ dl juoksevaa rasvaa, 2 dl sokeria, 2 munaa, 2-3 kypsää persimmonia, purkki kermaviiliä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää rasva. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Kuori persimmonit ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää taikinaan hedelmä ja kermaviili. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175 asteessa noin. 25-30 minuuttia.

Kuorrute resepti on vanha tuttu, lisäsin siihen vain vähän persimmon sosetta... Kuorrute ei tietenkään jähmettynyt samalla tavalla, koska siinä oli hedelmäsosetta mukana, mutta hyvää oli kuitenkin. 

Persimmon kuppikakut

Mausteseos oli melko voimakas ja persimmon jäi maussa aika vaisuksi. Maku oli ehkä vähän jouluinen. Mausteyhdistelmän mausteet valitsin "Pumpkin Pie Spice" reseptin pohjalta, määrät heitin ihan lonkalta. :D Persimmon on yksi uusista hedelmä tuttavuuksista.. Olen viime aikoina alannut tutustua hedelmiin, joita en ole aikaisemmin syönyt... ainakaan ihan sellaisenaan. Siis esimerkiksi mangoa olen toki maistanut säilykkeenä ja soseena ja muuten, mutta oikeen ihka oikean hedelmän ostin tuossa jokun aika sitten ensimäistä kertaa ihan semmosenaan. Näistä hedelmäkokeiluista persimmon on kyllä tähän asti ehkä paras mitä olen löytänyt. Leivonnassa en tiedä oliko niinkään ykkönen, mutta ihan hedelmänä melkoisen nannaa ja soseutettuna rahkan joukossa - oijoi - niin nam! Ehkä persimmonista voi kokeilla toistekkin leipoa jotain... Vähän pienemmällä maustamisella tosin, että hedelmäkin saa tilaisuuden maistua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti