torstai 10. tammikuuta 2013

Salamimuffissit

Nyt kun olen innostunut suolaisissa muffinsseista, niin niitähän on tehtävä tietenkin heti lisää. Kävin yks päivä ruokakaupassa silleen, että en oikeastaan tarvinnut varsinaisesti mitään, mutta kiertelin kuitenkin ja tarttui kaiken näköistä koppaan. Tänään tuijotin jääkaappiin ja tulin siihen tulokseen, että salamisuikaleet voisi oikein mainiosti käyttää muffinsseihin. Joten eikun leipomaan. Reseptin pohjana käytin samaa kotikokki.netin reseptiä kuin edellisissä porkkanamuffinsseissa.

Salamimuffinssit

3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl paprikajauhetta, 1½ dl kaurahiutaleita, 2 dl maitoa, 2 kananmunaa, 1 dl juoksevaa rasvaa, 100-150 g salamisuikaleita, pieni sipuli, valkosipulin kynsi, pieni paprika, mustapippuria, chilirouhetta, fetajuustoa (vai mitä välimerellistä juustoa se nyt sitten nykyisin onkaan), tuoretta persiljaa maun mukaan

Pilko sipulit ja paprika ja kuullota niitä kevyesti pannulla, mauta mustapippurilla ja chilirouheella. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää salamisuikaleet, persiljasilppu ja jäähtynyt sipuli-paprika seos ja sekoita. Lisää maito, rasva ja kananmunat, murustele feta joukkoon ja sekoita hyvin. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Salamimuffinssit

Aikasta herkullisia - söin heti kolme! Nyt on maha pinkeenä ja kauhee jano salamin ja suolasen juuston ansiosta. :D

6 kommenttia:

  1. Moi!
    Ihania muffinsseja teit. Olen jo pitkään halunnut tehdä suolaisia muffinsseja mutta en vielä ehtinyt.
    Varmasti mieheni tykkäisi pekonilla täytetyistä muffinsseista :P

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ensimäinen suolasten muffinssien kokeilu ei ollut oikeen onnistunut, mutta nyt nämä muutamat viimeiset ovat olleet kyllä tosi hyviä. Juuri söin viimeisen salamimuffinssin aamupalaksi. :)

      Nyt pitää sitten vaan miettiä, että mitä kaikkea näihin suolasiin muffinsseihin vois keksiä täytteeksi? Siinä kai on vaan mielikuvitus rajana? :D

      Poista
  2. Mä luin eka,että salamuffinssit(niistä ei varmaan tulis kaloreitakaan, kun ois niin salaisia :D ) Herkullisen kuuloisia, täytyy toteuttaa! Käys kurkkaa blogiini siellä on sulle blogihaaste ja kilpailu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou - haaste? Tsiii... Uskaltaakohan sitä käydä edes katsomassa? :D

      Salamuffinssit kuulostaa hyvältä - niitä täytyy varmaan kokeilla joskus tulevaisuudessa. :D

      Poista
  3. Sulle olis tunnustus tarjolla Kääpiölinnassa <3

    VastaaPoista
  4. mmm,kyllä on hyvännäköisiä muffineita :) suolaisi muffineita pitäisi kyllä useemmin itsekin tehdä. pitääkin ajan kanss atulla tutustumaan blogiisi :)

    VastaaPoista